Even voorstellen

Mijn naam is Maaike Kool (1974). In 2009 zijn we vanuit Nijmegen naar Millingen aan de Rijn verhuisd. We wonen met veel plezier aan de dijk in een klein huisje met een grote tuin.

In mijn studententijd is mijn interesse voor yoga en meditatie ontstaan. Ik was een drukke en onrustige student, hard voor mezelf en behoorlijk perfectionistisch. Totdat ik op een dag ‘overvallen’ werd door mijn eerste hyperventilatieaanval. Ik wist toen; dit moet anders. Op advies van een toenmalige vriend ben ik yogalessen gaan volgen op het sportcentrum bij de universiteit. Er ging een wereld voor me open waarin ik besefte dat je zelf het verschil kunt maken tussen spanning en ontspanning. Ik leerde omgaan met mijn hyperventilatie. Daarnaast begon ik in die tijd me ook te verdiepen in meditatie. De combinatie van yoga en meditatie hebben me een rustiger mens gemaakt. Aardiger voor mezelf en minder snel oordelend naar de ander. Zowel yoga als meditatie helpt me mijn gedachten te ordenen, minder snel in de stress te vliegen en de wereld met humor te aanschouwen.

Na mijn studie geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben ik in 2003 de opleiding tot (hatha)yogadocent gaan volgen bij Ron van der Post in Nijmegen. In 2005 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgerond. Tot 2017 ben ik werkzaam geweest in de culturele sector. Dit betrof altijd fulltime banen, die ik met veel plezier heb vervuld en daarom bleef mijn eigen yogabeoefening beperkt tot het volgen van lessen en het bezoeken van meditatieretraites. Zelf gaf ik incidenteel les.

In maart 2017 kreeg ik de kans om de yogalessen die op dat moment door Rachel Dicks in Millingen werden gegeven over te nemen. Ik heb dit nieuwe avontuur met beide handen aangegrepen omdat ik uit eigen ervaring weet wat yoga en meditatie ons kan bieden; zeker in onze huidige maatschappij waarin we snel zijn afgeleid, de tijd vliegt en de druk hoog is, is yoga een waar cadeau voor je lichaam, hart en hoofd. Ik hoop deze ervaring te mogen delen.
Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in mijn lessen.
Namasté
Maaike.