Even voorstellen

Mijn naam is Maaike Kool (1974). In 2009 zijn we vanuit Nijmegen naar Millingen aan de Rijn verhuisd. We wonen met veel plezier aan de dijk in een klein huisje met een grote tuin.

In mijn studententijd is mijn interesse voor yoga en meditatie ontstaan. Ik was een drukke en onrustige student, hard voor mezelf en behoorlijk perfectionistisch. Totdat ik op een dag ‘overvallen’ werd door mijn eerste hyperventilatieaanval. Ik wist toen; dit moet anders. Op advies van een toenmalige vriend ben ik yogalessen gaan volgen op het sportcentrum bij de universiteit. Er ging een wereld voor me open waarin ik besefte dat je zelf het verschil kunt maken tussen spanning en ontspanning. Ik leerde omgaan met mijn hyperventilatie. Daarnaast begon ik in die tijd me ook te verdiepen in meditatie. De combinatie van yoga en meditatie hebben me een rustiger mens gemaakt. Aardiger voor mezelf en minder snel oordelend naar de ander. Zowel yoga als meditatie helpt me mijn gedachten te ordenen, minder snel in de stress te vliegen en de wereld met humor te aanschouwen.

Na mijn studie geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben ik in 2003 de opleiding tot (hatha)yogadocent gaan volgen bij Ron van der Post in Nijmegen. In 2005 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgerond. Na diverse bijscholingen (o.a. yoga nidra en yoga voor mensen met niet aangeboren hersenletsel NAH) ben in in 2022 begonnen met de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut. Hiervan heb ik het eerste jaar in december 2023 met succes afgerond.

Sinds 2017 geef ik yogalessen in de polder, eerst in Millingen aan de rijn, tegenwoordig in Kekerdom. Uit eigen ervaring weet ik wat yoga en meditatie ons kan bieden; zeker in onze huidige maatschappij waarin we snel zijn afgeleid, de tijd vliegt en de druk hoog is, is yoga een waar cadeau voor je lichaam, hart en hoofd. Ik hoop deze ervaring met je te mogen delen.
Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in mijn lessen.
Namasté
Maaike.