Mini Retraites

Mini retraite: “Roep jezelf terug naar het NU”

Ben je toe aan tijd voor jezelf? Even uit je hoofd? Dan is deze mini retraite wellicht wat voor jou! Via meditatie, yoga, ademwerk (verbonden adem) en yoga nidra kom je thuis in jezelf, dichter bij je kern; herstel je de balans.

Wij staan voor groei, kalmte, no-nonsense én lef. Lijkt je dat wat?

Deze deelnemers gingen je voor en deelden met ons het volgende:

Ik deed mee met de mini-retraite omdat ik behoefte had aan tijd voor mezelf en een grondige vorm van ontspanning. Na een massage bij Yolanda had ik er wel vertrouwen in dat zij hiervoor kon zorgen met behulp van yoga en ademwerk. De retraite is me heel goed bevallen. Het zaaltje in de Waard van Kekerdom was een leuke plek in een mooie omgeving en er was een vriendelijke sfeer onderling. Maaike en Yolanda zijn hartelijk en nuchter en hebben veel kennis en ervaring met yoga en ademwerk, dat merk je aan hoe ze erover praten. Ze zijn enthousiast en aandachtig. 

Het eerste onderdeel van de retraite was de yoga met Maaike, waarmee we goed opgewarmd werden en ons rug- en borstgebied ruimte kreeg als voorbereiding op het ademwerk. Na een pauze waarin we een lekkere kop thee kregen en met elkaar konden kletsen begon het ademwerk. We kregen duidelijke instructies door Yolanda en er was voldoende ruimte voor vragen of het uiten van onzekerheden. Zelf voelde ik me erg veilig en ging ik nieuwsgierig ‘aan het werk’. Door de verbonden ademhaling ervaarde ik tintelingen, blokkades, tranen, emoties en een intense connectie met mijn binnenwereld. Alsof ik langzaam door mijn lijf heen zakte en steeds weer ergens doorheen mocht ademen. Na drie kwartier voelde ik me ontspannen en vredig. Mijn bloed begon langzaam weer te stromen richting vingers en tenen en ik ontwaakte uit de diepe ervaring. Dit alles werd begeleid door bijzondere muziek die ervoor zorgde dat je minder op de omgeving lette en volledig in de ervaring op kon gaan. 

Yolanda liep rond en observeerde ons voor de veiligheid. Af en toe kwam ze bij me zitten en raakte mijn voeten of schouder aan waardoor ik voelde dat ik door mocht ademen en dat het veilig was. Heel bijzonder om dit mee te maken en ook te horen dat deze ervaring voor alle deelnemers weer anders was!  Het laatste deel van de retraite was een hele fijne yoga nidra sessie waarbij ik heerlijk balanceerde tussen slapen en waken. Daarna voelde ik me lekker uitgerust en ontspannen.  Ik kan deze mini-retraite (het duurt 4 uur) zeker aanraden als je even tot jezelf wilt komen, goed wilt ontspannen en wellicht nieuwe inzichten op wilt doen over wat er speelt in jouw lichaam of geest. Het ademwerk is echt een bijzondere ervaring die helend aanvoelt.

“Ik heb Yolanda leren kennen via haar massages en 1 individuele ademworkshop. Deze sessies kwamen heel positief binnen dus een mini retraite sprak me aan. Daarnaast heb ik al langere tijd last van het regelmatig ‘’vastzetten’’ van m’n ademhaling, dus meer hiermee bezig zijn lijkt me altijd helpend. De dag zelf paste goed bij jullie aankondiging: Jullie komen beiden kundig en prettig over.  Dames met lef, bezieling en passie voor het vak en vooral met warmte en aandacht voor de deelnemers. De 4 uur waren snel voorbij. De volgorde van de lessen: yoga, ademhaling en yoga Nidra was prettig.  Jullie wisselende de lessen en presentaties mooi af. Jullie zijn als team een mooi duo met ieder z’n specialiteit. Na afloop van de mini retraite was ik heerlijk ontspannen en aan het einde van de dag was ik lekker moe. De zondag en maandag die volgden voelde ik me nog steeds energiek en prettig. De workshop zal daar zeker in hebben bijgedragen. Ik raad het iedereen aan die even zin heeft in een fijne ontspanningsdag met prettige warme docenten.

Meld je NU aan!

Stuur een whatsapp of email naar Yolanda van Dalen om je aan te melden: 0645964752 of info@yolandavandalen.nl. Na betaling via tikkie is jouw plek verzekerd.

Voor 65 piek 4 uren onder de pannen. Zorg voor jezelf en verwacht dat je zeer ontspannen huiswaarts zult gaan.

Waar: De Waard van Kekerdom, Weverstraat 94, 6579 AG Kekerdom of Yoga Noord, Dorpstraat 50, Oosterhout (bij Nijmegen).

Start: 9.30 tot 13.30 uur, of 13.30 tot 17.30 uur. Er is plek voor 10 personen in de Waard van Kekerdom en 8 personen in Oosterhout

Praktisch: Draag yoga/sportkleding; neem dikke sokken mee; neem jouw eigen yogamat mee (heb je geen eigen mat? Geen probleem meld dit en wij zorgen voor een mat); neem een dekentje mee; draag laagjes. Voor het ademwerk: de adem moet goed gezien kunnen worden: daarom geen koltrui dragen of een trui met rits, geen parfum.

KOM OP TIJD!

Wij kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Data volgende mini retraites:

In verband met mijn opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut geeft Yolanda op het moment de miniretraites in Oosterhout (bij Nijmegen). Kijk voor meer informatie op haar website www.yolandavandalen.nl

Ontspannen groet Maaike & Yolanda