Indiaase hoofdmassage

Het ondergaan van een massage is een weldaad voor je lichaam. Het is een goede manier om spanning die zich in het lichaam heeft opgebouwd kwijt te raken. Ook zonder specifieke klachten is een massage een mooi cadeau aan jezelf.

De voordelen van een massage zijn onder andere:

Het helpt spierspanningen en spasmen te verminderen.
Massage heeft een gunstig effect op je immuunsysteem.
Het bevordert de bloedsomloop.
Het bevordert de genezing van aangedaan weefsel.
Massage laat je huid beter functioneren.
Massage brengt diepe ontspanning teweeg.

Er wordt wel gezegd dat dagelijkse spanning zich vastzet in de nek en schouders. Hierbij wordt dan verwezen naar spanning die we opdoen door ons (zittende) werk achter een computer, of het aannemen van een verkeerde houding. Langdurige spanning, stress en vermoeidheid komen vaak tot uiting in de onderrug.
Een van de effecten van massage die je het eerst zult merken, is dat het helpt om de spanning los te laten. Maar ook onze huid profiteert van een massage. Een massage bevordert het verwijderen van dode huidcellen en vocht. Voedingsstoffen, vitaminen en andere vitale stoffen worden beter opgenomen.

Bij een Indian Head Massage worden het hoofd, de schouders, de armen en de voeten gemasseerd met olie. Er wordt gebruik gemaakt van ayurvedische technieken waarbij stevige druk wordt afgewisseld met lichte strijkingen op het hoofd, het gezicht, nek, schouders, boven rug, borst en armen. In deze gebieden bevinden zich belangrijke energiecentra. Door stress of een verkeerde houding zetten spanningen zich hier vast. Deze spanningen kunnen leiden tot nek,- rug- en schouderklachten. De Indian Head Massage biedt een zachte en effectieve manier om deze spanningen los te maken. Daarbij is een Indian Head Massage ook zonder bovengenoemde klachten een waar cadeau voor jezelf.